МАТФ.ПЛУС

Друштво пријатеља, дипломаца и сарадника Математичког факултета, Београд
(у оснивању)

 

Новости:

 

 • Предавање "Robo Trading", примена термина [21. фебруар 2008.]
  У четвртак 28. фебруара 2008. у 17 сати, Миљан Кнежевић (Математички факултет, Београд) ће одржати предавање "Robo Trading" у оквиру месечних стручних семинара који организују МАТФ.ПЛУС и Математички факултет. Предавање ће бити у сали 706 на Математичком факултету, а биће посвећено питањима "алгоритамске трговине" и предностима и манама Robo трговине, као и о мишљењима брокера. Информације о претходним семинарима можете наћи овде.

 • Нови циклус стручног усавршавања наставника математике [20. фебруар 2008.]
  Математички факултет и ИДЕА вас позивају на акредитовани програм стручног усавршавања наставника средњих и основних школа "Математика у свету око нас", који ће се реализовати 15. и 16. марта 2008. Наставници који су већ прошли овај програм, могу да учествују у програму "Унапређење наставе математике" који ће се одржати 22. и 23. марта 2008. Детаљнији садржај и сатницу можете видети овде, а на програм се можете пријавити овде.

 • Слободно радно место за R програмера [09. јануар 2008.]
  Истраживачки центар за хемијску информатику (http://www.rcc.org.yu) је објавио конкурс за место R програмера. Детаље можете пронаћи овде.

 • Слободна радна места у Хемофарму [09. јануар 2008.]
  Хемофарм вам нуди прилику да постанете део успешног ИТ тима, пре свега на радним местима систем инжењера и SAP консултатнта. Рачунски центар броји око 50-так људи и подржава око 2000 корисника. Од кандидата се очекује искуство у администрацији оперативних система (Windows пре свега) и база података (Oracle, SQL Server), а предност ће имати и кандидати са искуством у хардверској инфраструктури (сервери, мреже, складиштење података, итд), middleware и софтверском инжењерству/програмирању. Детаље можете пронаћи овде.

 • Слободне позиције за докторанте [07. децембар 2007.]
  Уколико сте заинтересовани за следеће позиције: PostDoc Researcher in Security (CONSEQUENCE EU FP), PostDoc Researcher in Мobile and Еmbedded systems, Postgraduate Research Position in Human Computer Interactions, Researcher in Wireless Communications, Post Doc researcher in Smart Environments, Post Doctoral fellowship in mesh networks, детаље можете пронаћи овде.

 • Предавање "Јака аутентикација корисника и системи плаћања" [29. новембар 2007.]
  У четвртак 29. новембра 2007. у 18 сати, др Милан Марковић (Banca Intesa ад Београд) ће одржати предавање "Јака аутентикација корисника и системи плаћања" у оквиру месечних стручних семинара који организују МАТФ.ПЛУС и Математички факултет. Предавање ће бити у сали 706 на Математичком факултету, а биће посвећено питањима сигурности у информационим технологијама, са нагласком на напредне системе аутентикације корисника у системима плаћања. Информације о претходним семинарима можете наћи овде.

 • Упис на мастер и докторске студије [24. новембар 2007.]
  Упис на пету годину дипломских академских студија и прву годину докторских студија траје до петка, 30.11.2007. године. Школарина за дипломце МАТФ-а који се уписују на матични смер мастер студија је 30.000 динара. Детаљна обавештења на тел. 011 2027 801.

 • Скуп генерације Математика 1975/76 [27.10.2007]
  Овогодишњи традиционални (14. по реду) скуп генерације Математика 1975/76 одржаће се 27.10.2007. године у ресторану "Ловац", Алексе Ненадовића 19 (угао са Његошевом, код Славије) са почетком у 17.00 сати. Позивамо све "припаднике" генерације као и остале колеге да присуствују овом скупу у стандардно опуштеној и лепој атмосфери. Ближе информације на dlojanicaposted.co.yu
 • Предавање "Кад порастем бићу актуар" [25. октобар 2007.]
  У четвртак 25. октобра 2007. у 18 сати, колеге Марица Косановић и Драган Филиповић (Винер Штедише осигурање), Бојан Мијаиловић (Креди агрикол осигурање) и Јасмина Бојовић (Народна банка Србије) одржаће предавање "Кад порастем бићу актуар" на Математичком факултету, сала 706. Предавање ће бити посвећено актуарству и огромној потражњи за стручњацима овог профила. Предавачи ће указати на разлоге и могућности због којих се дипломци Математичког факултета високо котирају код банака, пензионих и других фондова и, наравно, осигуравајућих друштава. Сажетак предавања:
  • Актуарство, ко су актуари, шта је посао актуара - коме је то потребно? Зашто су актуари најчешће математичари?
  • Радни дан актуара, послови актуара у осигуравајућем друштву, послови актуара у надзору потенцијални послови у пензијским и другим фондовима, банкама итд.
  • Како да постанем актуар, како се актуари школују и како се стиче лиценца у свету, а како у Србији? Новости у вези са школовањем за актуара на Математичком факултету.

  Слајдови са предавања су доступни овде.

 • Слободна радна места у Spinnaker-у [01. октобар 2007.]
  Компанија Spinnaker је објавила конкурс за 46 слободних радних места на 12 позиција у области ИТ. Детаљи су доступни на страницама Универзитетског центра за развој каријере. Конкурс је отворен до попуне места.

 • Стручна пракса [15. јуни 2007.]
  Банка "Поштанска штедионица а.д." Београд организује летњу стручну праксу за пет студената завршне године информатичког смера. Пракса у трајању од око 4 радне недеље ће бити организована у јулу и августу 2007. Заинтересовани студенти треба да попуне пријаву и доставе је закључно са 22. јуном 2007. на адресу dlojanicaposted.co.yu (или, изузетно, поштом на Банка Поштанска штедионица, Краљице Марије 3, 11120 Београд (н/р Драгиша Лојаница). Предност ће имати студенти са вишом просечном оценом и редовним студирањем. Контакт особа за допунске информације: Драгиша Лојаница, тел. 3024-360.

  И компанија ELSYS Eastern Europe, Београд, позива заинтересоване студенте на праксу на радном месту Инжењер развоја софтвера (Software Developer), са специјалним нагласком на осмишљавање и развој софтверских решења у програмском језику "C". Услови праксе: знање енглеског језика, познавање програмског језика C, разумевање архитектуре рачунара, познавање основних принципа рада рачунарских мрежа. Пожељно је и познавање рада на оперативном систему Линукс. Биографију и пропратно (мотивационо) писмо послати на jobselsys-eastern.com до 15.06.2007.

 • Предавање "Осигурање живота" [14. јуни 2007.]
  У четвртак 14. јуна 2007. у 16 сати, Драган Филиповић (Viner osiguranje) одржаће предавање "Осигурање живота" на Математичком факултету, сала 706. Предавање је део семинара за Теорију вероватноће и математичку статистику (циклус предавања о осигурању), а обухватиће опште појмове из осигурања живота, обрачун тарифе - мешовито осигурање за случај смрти и доживљења, обрачун математичке резерве - нето метода, итд. Материјали са предавања су доступни овде.

 • Стручно усавршавање наставника средњих и основних школа [5. јуни 2007.]
  Математички факултет и ИДЕА вас позивају на акредитовани програм стручног усавршавања наставника средњих и основних школа "Математика у свету око нас", који ће се реализовати у октобру и новембру 2007. (викендима). Програм обухвата следеће теме:
  • Где се све математика примењује?
  • Математичари у финансијама
  • Како раст популарности математике утиче на наставу?
  • PISA тест – искуства
  • Настава математике у развијеном свету
  • Истраживање у основној и средњој школи
  • Математичке ексурзије


  Детаљнији садржај и сатницу можете видети овде, а на програм се можете пријавити овде.

 • Три предавања овог четвртка [24. мај 2007.]
  У четвртак 24. маја 2007. одржаће се чак три предавања из различитих области, на које вас срдачно позивамо:

  • Емил Џуџевић (Уника осигурање): "Управљање ризицима у осигурању", у 16:00, Математички факултет, сала 706. Предавање је део семинара за Теорију вероватноће и математичку статистику (циклус предавања о осигурању). Детаљи су доступни овде.
  • Мирко Вујић (TV Аdvertising): "Team Building", у 11:40, Правни факултет, Амфитеатар VII. Предавање организује Универзитетски Центар за развој каријере.


  Предавање колега Милана Глишића и Мите Митић ("UNIX и LINUX сервери - правци развоја") је отказано због болести предавача.

 • Посао у Spinnaker-у [22. мај 2007.]
  Компанија Spinnaker (чланица ComTrade групе) је огласила 15 слободних радних места, а циљна група (између осталих) су им и студенти и дипломци Математичког факултета. Детаљи су доступни овде.

  Универзитетски Центар за развој каријере организује презентацију Spinnaker-а у понедељак, 28. маја 2007. у 12 сати у амфитеатару VII на Правном факултету Универзитета у Београду.

 • Предавање "Основе неживотних осигурања и реосигурања" [10. мај 2007.]
  У четвртак 10. маја 2007. у 16 сати, Ненад Миликић (Delta Đenerali Osiguranje) одржаће предавање "Основе неживотних осигурања и реосигурања" на Математичком факултету, сала 706. Предавање је део семинара за Теорију вероватноће и математичку статистику (циклус предавања о осигурању). Слајдови са предавања су доступни овде. Специјалистички рад колеге Миликића "Управљање ризиком процене максималног самопридржаја" је доступан овде.

 • Серија предавања о трендовима развоја у рачунарству [10. до 31. мај 2007.]
  Током маја, сваког четвртка у 18 сати у сали 718 на Математичком факултету, одржаваће се предавања о трендовима и правцима развоја у разним областима рачунарства. Предавања ће држати колеге из SBS-а (Београд), по следећем распореду:
  • Четвртак, 10.5.2007 у 18:00 сати: "Трендови у развоју Mainframe рачунара", Зоран Антић
  • Четвртак, 17.5.2007 у 18:00 сати: "Lotus Notes kao mail и Messaging систем - трендови развоја", Марија Ванчетовић
  • Четвртак, 24.5.2007 у 18:00 сати: "UNIX и LINUX сервери - правци развоја", Милан Глишић и Мита Митић
  • Четвртак, 31.5.2007 у 18:00 сати: "Midrange Storage и сервери - виртуелизација процесора и Storage простора", Милан Траживук и Игор Калуђеровић.


 • Предавање "Планови пензијског осигурања спонзорисани од стране послодавца (пример 401(К) пензијског плана)" [12. април 2007.]
  У четвртак 12. априла 2007. у 16 сати, др Татјана Ракоњац-Антић (Економски факултет) одржаће предавање "Планови пензијског осигурања спонзорисани од стране послодавца (пример 401(К) пензијског плана)" на Математичком факултету, сала 706. Предавање је део семинара за Теорију вероватноће и математичку статистику (циклус предавања о осигурању). Слајдови са предавања су доступни овде.

 • Предавање "Прекидне Галеркинове методе коначних елемената: анализа и примене" [27. март 2007.]
  У уторак 27. фебруара 2007. у 14 сати, Ендре Шули, бивши студент Математичког факулетета а сада професор Универзитета у Оксфорду, одржаће предавање "Прекидне Галеркинове методе коначних елемената: анализа и примене", у оквиру Семинара за примењену и индустријску матеамтику. Семинар се одржава на Математичком институту, сала 2. Детаљи предавања су доступни овде.

 • Серија предавања о Microsoft производима и AMD хардверу [28. март 2007.]
  У среду 28. марта 2007. са почетком у 18 сати у сали 706 Математичког факултета, одржаће се серија предавања о најновијим Microsoft-овим производима, као и о актуелном AMD-овом хардверу. Као логичан наставак добре сарадње Microsoft-a и Математичког факултета, имаћете прилику да се упознате са новим софтверским пакетима који имају за циљ да вам омогуће бржи и удобнији рад. Реч је о о новом оперативном систему Windows Vista и пакету 2007 Office System. Предавања ће се одрћати по следећем распореду:

  • 18:00 - 19:00 Windows Vista - Милош Милосављевић, CET
  • 19:00 - 19:30 AMD предавање
  • 19:30 - 19:45 пауза (за освежење учесника побринуће се Grand кафа)
  • 19:45 - 20:30 2007 Office System - Маргарита Плушкоска Огар, A4A


 • Предавање "Изазови у настави математике" [29. март 2007.]
  У четвртак 29. фебруара 2007. у 18 сати мр Иван Анић одржаће предавање "Изазови у настави математике" на Математичком факултету, сала 706. Иван ће изложити неке од изазова и представити начине на које им савремена методика наставе математике прилази. Такође ће бити речи и о искуствима из праксе. Ово предавање је наставак серије стручних семинара које МАТФ.ПЛУС организује у сарадњи са Математичким факултетом. Слајдови са предавања су доступни овде.

 • Предавање "О осигурању" [22. март 2007.]
  У четвртак 22. фебруара 2007. у 16 сати, колегиница Јасмина Бојовић (Народна банка Србије) одржаће предавање "О осигурању" на Математичком факултету, сала 706. Предавање је део семинара за Теорију вероватноће и математичку статистику и представља увод у серију од неколико предавања из ове области. У првом термину биће речи о основним појмовима који се срећу у осигурању, а акценат је на практичним питањима која су везана за различите видове осигурања. Слајдови са предавања су доступни овде (дистрибурани под ГНУ лиценцом :).

 • Предавање "Принципи успеха: Лични, финансијски и професионални циљеви" [2. март 2007.]
  Господин Бранислав Маричић, директор едукативног центра FINESA, одржаће предавање ће "Принципи успеха: Лични, финансијски и професионални циљеви - план и ефикасна реализација" у петак, 2. марта 2007 у 12 часова на Правном факултету (Амфитеатар VII). Предавање ће обухватити:
  • Како се дефинишу циљеви, доносе одлуке, образују стартегије
  • Стварне приче из света бизниса
  • Како успешни људи креирају своју будућност

  Предавање организује Универзитетски Центар за развој каријере.

 • Предавање "Startup School" [22. фебруар 2007.]
  У четвртак 22. фебруара 2007. господин Кевин Лоуз одржаће предавање "Startup School" у 18 сати на Математичком факултету, сала 706. Г-дин Лоуз је директор мултинационалне компаније vast.com, која развија претраживачке машине и има развојни центар и у Београду. Предавач ће говорити о томе шта је све потребно да би се успшешно укључили у рад великих и динамичких фирми одмах по започињању каријере, нарочито у такозваним startup компанијама. На основу сопственог дугогодишњег исуства у ИТ, он ће такође представити и очекивања послодаваца, као и уобичајене проблеме са којима се срећу. Предавање ће бити на енглеском језику, а предвиђена је и дискусија после предавања.

  Следе детаљи о предавачу и предавању

  Speaker : Kevin Laws is Chief Operating Officer at Vast.com, a company with 30 employees in Belgrade. He was previously Vice President, Product at Epinions.com (IPO in 2004 as Shopping.com, bought by Ebay in 2005 for $600 million), and was a Venture Capital investor in startups for 5 years in between. He started as a software engineer for Computer Sciences Corporation in Germany over 15 years ago, and worked as a strategy consultant with Booz-Allen & Hamilton for media & entertainment companies for 5 years as well. He has also taught economics to incoming MBA students at MIT and taught the New Venture Finance course to MBA students at San Francisco State University. Mr. Laws has a degree in Computer Science from Dickinson College, a Master's Degree in International Relations from Boston University, and an MBA from MIT.

  Topic : "Startup School". The talk is about what it takes for a new graduate to make it at a fast-moving venture startup. The first year or two out of school is actually a continuation of a student's education, not the end of it. In startups, graduates will learn how to take the technical and practical knowledge from school and apply it to building real businesses. Startups are a special, accelerated world where that can happen much more quickly. However, there are some very important lessons students should keep in mind before working at a startup. Given the experiences Vast.com has had building a top team in Belgrade, the issues we face with every new graduate are similar. This speech prepares graduates for what kind of expectations they will face in a startup, and how that is different from what many think when they begin.

 • Годишњи сусрети дипломаца Математичког факултета [21. и 22.12.2006.]
  Редовни годишњи сусрети дипломаца Математичког факултета одржаће се у четвртак 21. и петак 22. децембра 2006.

  Сусрети ће почети прославом Дана Математичког факултета у четвртак 21. децембра 2006. у 17 сати у свечаној сали Српске Академије Наука и Уметности, Кнез Михаилова 35. После Свечане академије, прослава ће се наставити коктелом. Декан Факултета проф. др. Неда Бокан најсрдачније позива све чланове МАТФ.ПЛУС да присуствују прослави и дружењу.

  Сусрети се настављају у петак 22. децембра 2006. у 18 сати на Математичком факултету (сала 706). После предавања које ће одржати Горан Предовић (види доле) и краћег прегледа промена наставних планова које су реализоване на Математичком факултету, у неформалној атмосфери ћемо размотрити досадашњи рад Друштва МАТФ.ПЛУС, као и планове и идеје за даљи рад. Позивамо колеге који би желели да се укључе у рад Иницијативног одбора да се јаве на адресу matf.plusmatf.bg.ac.yu.

 • Предавање "Препознавање ручно писаних математичких формула" [22.12.2006.]
  Изузетно нам је задовољство да вас позовемо на предавање "Препознавање ручно писаних математичких формула" које ће одржати Горан Предовић (Microsoft Development Center Serbia), у петак 22. децембра 2006. у 18 сати на Математичком факултету (сала 706). Ово предавање је наставак серије стручних семинара које МАТФ.ПЛУС организује у сарадњи са Математичким факултетом. Сажетак предавања можете погледати овде.
 • Предавање "Uvod u trendove, virtualizacija servera, Storage-a, pravci razvoja" [30.11.2006.]
  Математички факултет вас позива на предавање "Uvod u trendove, virtualizacija servera, Storage-a, pravci razvoja" које ће одржати група колега из SBS-a, у четвртак 30. новембра 2006. у 18 сати на Математичком факултету (сала 718).
 • Предавање "Oracle Vision" [23.11.2006.]
  Изузетно нам је задовољство да вас позовемо на предавање "Oracle Vision" које ће одржати Клод Коларо (Managing Director, Bulgaria, Serbia and Montenegro, Alliance & Channel Director South East Europe), у четвртак 23. новембра 2006. у 18 сати на Математичком факултету (сала 706). Ово предавање је наставак серије стручних семинара које МАТФ.ПЛУС организује у сарадњи са Математичким факултетом.
 • Предавање "Куда иде IT - поглед са стране Microsofta" [30.10.2006.]
  Изузетно нам је задовољство да вас позовемо на предавање "Куда иде IT Pro - поглед са стране Microsofta" које ће одржати Дејан Цветковић, регионални директор Microsofta за Србију и Црну Гору, у пондељак 30. октобра 2006. у 18 сати на Математичком факултету. Ово предавање је наставак серије стручних семинара које МАТФ.ПЛУС организује у сарадњи са Математичким факултетом.

  У новембру и децембру следе

  - 23. новембар 2006. (четвртак), Клод Коларо, Oracle Srbija: "Oracle Vision"
  - 21. децембар 2006. (четвртак), Горан Предовић, Microsoft Development Center Serbia: "Препознавање ручно писаних математичких формула"
 • Скуп генерације Математика 1975/76 [28.10.2006]
  Скуп генерације Математика 1975/76 одржаће се 28.10.2006. године у ресторану "Стара Херцеговина", Цариградска 36, Београд (правац од Трга Републике низ Улицу 29. новембра до Ботаничке баште, и лево ка Улици Ђуре Ђаковића) са почетком у 17.00 сати. Позивамо све "припаднике" генерације да присуствују овом скупу у стандардно опуштеној и лепој атмосфери. Ближе информације на dlojanicaposted.co.yu
 • Стручна пракса за студенте Математичког факултета [20.10.2006]
  Током лета, преко 30 студената Математичког факултета било је на стручној пракси у организацији МАТФ.ПЛУС и Математичког факултета. Праксу у више од 10 фирми и организација организовали су наши бивши студенти.

  Прве информације показују да је пракса генерално добро прошла, и да је број студената који су желели да иду на праксу био скоро 3 пута већи од броја расположивих места. Уколико имате коментар на реализацију прошлогодишње и предлоге за овогодишњу праксу, молимо вас да их проследите на matf.plus адресу.

 • Изједначавање претходних звања "дипломирани" са "мастер" [20.10.2006]
  Крајем октобра 2006, Ректорски савет Конференције универзитета Србије је утврдио могућност изједначавања досадашњег VII-1 степена стручне спреме ("дипломирани математичар", "дипломирани астроном"итд.) са академским називом "мастер" који је предвиђен новим Законом о високом образовању.

  Детаљи о начину добијања нове дипломе на Универзитету у Београду и специјално на Математичком факултету се још утврђују. Иначе, од ове школске године Математички факултет изводи наставу по новим плановима по обрасцу 3+2 (смер информатика) односно 4+1 (остали смерови). Више детаља овде.
 • Предавање "IT Pro - почетак, развој, зен ..." [19.05.2006]
  Изузетно нам је задовољство да вас позовемо на предавање "IT Pro - почетак, развој, зен ..." које ће одржати колега Дејан Весић, технички директор BEG Finsoft, у петак 19. маја 2006. у 18 сати у сали 706/IV на Математичком факултету. Ово је прво у низу предавања дипломаца Математичког факултета које МАТФ.ПЛУС организује у сарадњи са Математичким факултетом.

  У свом предавању, Дејан ће покушати да представи неке проблем са којима се ИТ професионалац обично среће у свакодневном раду: изградња професионалног имиџа, тражење посла, уобичајени проблеми, популарне технологије на које треба обратити пажњу, итд. После предавања је предвиђена дискусија.
 • Форум МАТФ.ПЛУС [01.04.2006.]
  Од 1. априла 2006. активан је Форум МАТФ.ПЛУС. Намера Форума је да омогући дискусију, прикупљање и генерисање идеја и организовање активности. За почетак, активирани су подфоруми: МатФ.Плус (Новости, акције; Дружење, спорт, рекреација; Огласна табла, стипендије, послови; Организација, теме, визије, предлози), Астрономија и Астро-физика, Информатика, Математика, Механика.

  Позив за будуће модераторе Форума је отворен - молимо вас да пошаљете поруку на matf.plusmatf.bg.ac.yu и назначите које подфоруме бисте модерирали. Форум је јаван, али је пожељно да се региструјете да бисте имали право да пишете и гласате у подфорумима (пријавите се за чланство у групи).

  Форум је постављен на серверу Алас и одржава се уз помоћ садашњих студената МАТФ-а, којима се захваљујемо на сарадњи и помоћи (биће примљени у МАТФ.ПЛУС по скраћеном поступку).

 • Први сусрети дипломаца Математичког факултета [26.12.2005.]
  У понедељак 26. децембра 2005. на Математичком факултету су одржани Први сусрети дипломаца МАТФ-а. Пред око 60-так (по званичним проценама и свих 100) дипломаца, згуснутих у клупе у још увек познатој "706" (у којој неки, по сопственом признању, нису били чак 20 година), Сусрете је отворио Горан Ненадић, председник Иницијативног одбора МАТФ.ПЛУС-а. Он је подсетио на циљеве Друштва и позвао дипломце да формирају јаку мрежу која ће им омогућити што бољу професионалну и личну афирмацију, као и сарадњу и помоћ Математичком факултету. Ненадић је такође захвалио декану Математичког факултета, проф Неди Бокан на подршци коју је Факултет пружио Друштву до сада. Професорка Бокан, у свом обраћању, истакла је велико задовољство овом иницијативом и нагласила очекивања које Факултет види у активностима Друштва, а пре свега кроз повезивање и афирмацију наших колега и знања која се негују на Факултету. Она је нагласила да ће Факултет логистички подржавати рад Друштва и очекивати конструктивну помоћ и даљем развоју Факултета. У необично живој дискусији је учествовао велики број колега, истичићи (поред похвала) и многе теме којима би Друштво могло и требало да се бави, укључујући професионалну (и маркетиншку) обуку садашњих студената.

  Сусрети су настављени интензивним дружењем и разговорима имеђу колега од којих се неки нису видели још од завршетка студија. Осим обновљених приватних контаката, већ је успостављено доста пословних веза, као и договора за рекреативне активности (пре свега планинарење). Сусрети су завршени око 21 сат (касније него што су се многи икада задржали на МАТФ-у ) и то коктелом који је овај пут организовао Математички факултет. Иначе, организатори се извињавају због огроооомног пропуста што ни једна слика са дружења није направљена, будући да су сви били заузети причом са колегама. Ако је неко ипак направио неку фотку, молимо да пошаље на matf.plus адресу.

  Општи је договор да се са оваквим сусретима настави, традиционало пред сваку Нову годину.

 • Састанак Иницијативног одбора МАТФ.ПЛУС-а [26.12.2005.]
  У понедељак 26. децембра 2005. одржан је састанак Иницијативног одбора МАТФ.ПЛУС-а, на коме је др Горан Ненадић изабран за председника. Изабрани су и координатори за један део секција (Марија Десивојевић-Цветковић за рачунарство и информатику, Иван Анић за наставу, Дубравка Мијуца за механику). Координатори осталих секција биће одрећени ускоро. На састанку је дефисана стратегија даљег рада, као и кораци које треба предузети. Договорено је да се регистрација Друштва припреми за април 2006., а да се у међувремену покрену разне активности.

 • 15. децембар 2005: Интернет презентација МАТФ.ПЛУС је активна; позовите колеге да нам се придруже!

  Детаљније: